Hout impregneren - Hout beschermen

Onbehandeld hout impregneren is een belangrijk proces om het hout te beschermen tegen vocht en rotten. Onbehandeld hout is namelijk zeer kwetsbaar en kan door vochtigheid en regen snel beschadigd raken. Om het hout te beschermen tegen deze gevaren is het dus essentieel om het hout te impregneren met een geschikt impregneermiddel.

Een impregneermiddel zorgt ervoor dat het hout wordt beschermd tegen vocht en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Het middel dringt diep in het hout door en vult alle poriën en scheuren op. Hierdoor wordt het hout afgesloten en kan vocht niet meer in het hout dringen.

Een goed impregneermiddel is kleurloos en hierdoor blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Dit maakt het impregneren van onbehandeld hout ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld tuinmeubels en schuttingen.

Conclusie

Het impregneren van onbehandeld hout is een belangrijk proces om het hout te beschermen tegen vocht en rotten. Dit kan worden gedaan met behulp van een geschikt impregneermiddel. Zo wordt het hout afgesloten en kan vocht niet meer in het hout dringen. Hierdoor blijft het hout mooi en behoudt het zijn natuurlijke uitstraling.

Voorbeelden van hout dat vaak wordt geimpregneerd:

Douglas hout

Steigerhout

Eikenhout

Schuttingen

Tuinmeubels

Hardhout

Zacht hout

Teak hout

etc

nano coating voor hout